Projecten

Aanplant 100 fruitbomen in eetbaar park Rotterdam

Het Wollefoppenpark in de wijk Rotterdam Zevenkamp wordt omgetoverd tot een eetbaar Boomplantdag Taka Tuka (Small)park. Als onderdeel hiervan zijn 150 bomen geplant, waarvan 100 fruitbomen. Ik heb het planten van deze bomen gecoördineerd. De bomen zijn geplant in samenwerking met stichting Wollefoppengroen & Co, de groengroep van Orion, bewoners uit de wijk en diverse bestuurders.

Lees hier het persbericht over deze plantactie.

 Vergroenen buitenruimte RotterdamDouwe creatief beheer

Met een projectteam werk ik aan het natuur- en kindvriendelijker maken van de stadsjungle in Rotterdam. Denk aan het aanleggen van stadsmoestuinen of groene speelplaatsen in de stad waar kinderen vies mogen worden. Meer informatie: Tuinman in de wijk.

Bekijk ook hier de Film: Douwe de stadstuinman.

Herinrichting peuterspeelplein                  Skippy wilgentunnel (Small)

Voor kinderdagverblijf Skippy te Rotterdam heb ik het speelplein voor de peuters heringericht. Het speelplein is aantrekkelijker gemaakt voor kinderen met als doel om hun eigen fantasie te stimuleren. Het betrof de aanleg van o.a. moestuinbakken, verhoogde plantvakken met stapelmuurtjes, een verdiepte schorscirkel met zandbak, een wilgentunnel en een tipi van wilgen.

Vergroenen Oleanderplein RotterdamOleanderplein

Voor Creatief Beheer heb ik in een projectteam meegewerkt om het Oleanderplein in Rotterdam groener en kindvriendelijker te maken. We hebben hier een 100 meter lange pergola gebouwd met klimplanten ertegenaan. Ook zijn er bakken met ecologische beplanting gerealiseerd. Meer informatie: Oleanderplein.