Over ons

Over FemkeFemke en Douwe Boomkroon

Femke (1984) groeide op in het Friese terpdorp Baaium. Zij heeft milieukunde gestudeerd in Wageningen en Uppsala (Zweden). Na haar studie werkte zij als adviseur op de onderwerpen duurzaam ondernemen, energiebesparing en duurzame energie in Rotterdam en Nijkerk. Femke heeft een passie voor alles wat groeit en bloeit. De fruitboomkwekerij doet zij naast haar werk in Nijkerk. In haar vrije tijd is zij graag buiten in de natuur, of maakt muziek. Sinds 2013 is zij bovendien imker.

Over Douwe

Douwe (1977) groeide op in het Veluwse dorp Hierden. Hij heeft bos- en natuurbeheer gestudeerd in Velp. Na zijn studie werkte hij bij de gemeente Amersfoort als beheerder van het groen. Hierna volgde hij een landbouwopleiding en begon een biologische geitenhouderij. Sinds 2011 werkt hij als zelfstandige in het groen. Hij doet projecten op het gebied van bomen, stadslandbouw en schoolpleinen. Douwe heeft een passie voor bomen. De fruitboomkwekerij is een belangrijk deel van zijn werk, maar ook het snoeien en aanplanten van bomen. In zijn vrije tijd is hij graag buiten in de natuur, het liefst in de bergen of op de fiets. Ook hij is imker sinds 2013.

Femke en Douwe hebben een relatie sinds 2009. Fruitboomkwekerij Boomkroon hebben zij samen opgericht sinds 2012.

Lees hier het artikel over Boomkroon dat verscheen in Nieuwsblad De Kaap Amerongen/Leersum:

Artikel Boomkroon

Bewaren

Meest recente berichten

Nieuwe medewerkers in Team Onkruidbestrijding

We hebben drie nieuwe medewerkers… Twee kippen en een haan die ons gaan helpen bij de onkruidbestrijding. We hebben veel vogelmuur op de kwekerij en daar weten de kippen wel raad mee. Het idee is dat we dankzij de kippen minder vaak met de tractor/cultivator hoeven te rijden en dus tijd en fossiele brandstof besparen. En natuurlijk hopen wij ook op een lekker eitje zo nu en dan 🙂

20190307_141358[1]20190307_140346[1]Femke kip

  1. Subsidie beschikbaar voor het vergroenen van je buurt Geef een reactie
  2. We gaan mulchen Geef een reactie
  3. 10 november: Open Dag Geef een reactie
  4. Fruitbomen te koop Geef een reactie
  5. Aanbod 2017-2018 Geef een reactie
  6. Gratis: BoomBloemBak Geef een reactie
  7. Nu is het tijd om fruitbomen te planten! 2 reacties
  8. 5 november open dag 2 reacties
  9. 2 april workshop fruitbomen snoeien in Rotterdam 2 reacties