Fruitbomen

img_0792
img_3438

Wij kweken appelbomen, peren, pruimen en kersen. Van Ananasreinette tot Zoete Kroon, Beurre de Merode tot Zwijndrechtse Wijnpeer, Anna Spath tot Westlandse Tonneboer en van Hedelfinger Riesenkirsche tot Varikse Zwarte.

De ruim 120 voornamelijk oude/historische fruitrassen die wij kweken zijn op verschillende soorten onderstam verkrijgbaar. We hebben laagstam, halfstam en hoogstam fruitbomen. Ook hebben wij enkele bijzondere boomvormen in onze kwekerij staan. Van struikvormen voor in een romantische tuin tot klimbomen voor in een speeltuin.

Betekenis boomvormen en onderstammen:

 • Bij een hoogstam fruitboom begint de kroon op een hoogte van minimaal 180 cm. Dit is een boom waar je onderdoor kunt lopen. We gebruiken voor appel de onderstam Malus sylvestris ‘Bittenfelder’ en Malus domestica M25. Voor peer Pyrus communis ‘Kirchensaller’. Voor pruim Prunus domestica ‘Brompton’ en St. Julien A. En voor kers Prunus Alkavo en Prunus Avium.
 • Een halfstam fruitboom heeft een kroon die begint op 130 cm. De kroon van een halfstam fruitboom wordt minder groot dan die van een hoogstam fruitboom. Voor appel gebruiken we de onderstam Malus domestica MM106. Voor peer Pyrus communis ‘Kirchensaller’. Voor Pruim St. Julien A. En voor kers Prunus ‘Colt’.
 • De kroon van een laagstam fruitboom begint op 50 cm. Het zwaartepunt van de kroon ligt daarmee heel laag. Dit geeft snoei en pluk gemak. Deze bomen passen in kleine tuinen maar ook als opvulling tussen hoog- en halfstam bomen. Voor de appels gebruiken we de onderstam Malus domestica ‘M26’. Voor peer Cydonia oblonga Kwee MC en Kwee Adams.

Betekenis boommaten:

 • 6-8 betekent dat de stamomtrek op 1 meter hoogte 6 tot 8 cm is.
 • 8-10 betekent dat de stamomtrek op 1 meter hoogte 8-10 cm is.
 • enz.

Interesse? neem contact met ons op.

Onze prijzen zijn:

Laagstam / struikvormvanaf € 24,50
Halfstamvanaf € 29,50
Hoogstamvanaf € 35,00
   
Bessenstruiken en kleinfruitvanaf €   6,50
   
Bio-kultura tuinaarde compost 40 liter  €   7,00
Treestart essentiele bouwstoffen  €   2,00
Kastanje paal gepunt 200 cm  €   7,00
Kastanje paal gepunt 250 cm  € 10,00
Boomband jute 80 cm + nagel   €   1,50
Boomband autogrodel 80 cm + nagel  €   2,00

Bezorgen:

Wij kunnen de bomen ook bezorgen.

Wij hanteren een starttarief van €20,- + €1,20/km (enkele reis). Dit is gebaseerd op Google Maps gerekend vanaf onze kwekerij in Leersum.Bewaren

Meest recente berichten

Wegens lockdown kwekerij alleen op afspraak geopend

Bestellingen kunnen afgehaald worden op zaterdag, op afspraak. Je doet je bestelling het handigste via de e-mail (info@boomkroon.nl) of telefoon: 06-49423087.

Wacht niet te lang! Want fruitbomen planten kan nog t/m maart. Wanneer de grond bevroren is, is het niet handig om te planten. Dit is vooral omdat je dan je schep de grond niet in krijgt. Zorg wel dat je je fruitboom geplant hebt vóórdat het voorjaar losbarst.

 1. Vanaf 6 november 2020 is de kwekerij weer geopend Geef een reactie
 2. 27 & 28 maart laatste verkoopdagen van dit seizoen Geef een reactie
 3. Trots! Geef een reactie
 4. Nieuwe medewerkers in Team Onkruidbestrijding Geef een reactie
 5. Subsidie beschikbaar voor het vergroenen van je buurt Geef een reactie
 6. We gaan mulchen Geef een reactie
 7. 10 november: Open Dag Geef een reactie
 8. Fruitbomen te koop Geef een reactie
 9. Aanbod 2017-2018 Geef een reactie